Ποιος έχει όρεξη να κάνει δίαιτα και να ακολουθεί αυστηρά διατροφικά προγράμματα εν μέσω καλοκαιριού; Τώρα το μυαλό μας είναι στην παραλία, τις βουτιές, το ηλιοβασίλεμα και τις βόλτες, όχι στον υπολογισμό θερμίδων και την προετοιμασία γευμάτων.

Ωστόσο, μπορείτε να συνδυάσετε την καλοπέραση με το αδυνάτισμα, ακολουθώντας τις πέντε παρακάτω συμβουλές.

1. Πιείτε πολύ νερό

Το ξέρατε ότι πολλές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε, αλλά στην πραγματικότητα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός μας; Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε πείνα, πιείτε ένα ποτήρι νερό και ξανασκεφτείτε αν όντως πεινάτε. Άλλωστε, το νερό έχει την ιδιότητα να περιορίζει την όρεξη. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού σας πρέπει να είναι η νούμερο ένα διατροφική σας συνήθεια.

2. Αποφύγετε τα τηγανητά

Εντάξει, όλοι αγαπάμε τις τηγανητές πατάτες και τους τηγανητούς μεζέδες, αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να βγάλετε τα τηγανητά από την καθημερινή σας διατροφή. Προτιμήστε τις πατάτες σας βραστές ή ψητές και ακολουθήστε την ίδια συμβουλή με το κρέας και το ψάρι για να γλιτώσετε θερμίδες.

3. Απαρνηθείτε τα γλυκά

Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή να μείνετε μακριά από τα γλυκά, αφού οι σοκολάτες και τα σιριοπιαστά δε φαντάζουν ιδιαίτερα λαχταριστά όταν έξω έχει καύσωνα. Όσον αφορά τα παγωτά, προσπαθήστε να τρώτε μόνο ένα την εβδομάδα και προτιμήσετε τα σορμπέ που έχουν λιγότερες θερμίδες.

4. Κολυμπήστε

Το να ακολουθήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής το καλοκαίρι μάλλον σας ακούγεται αστείο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε τη σωματική σας δραστηριότητα. Το κολύμπι, ειδικά αν έχετε την τύχη να επισκέπτεστε καθημερινά την παραλία, είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που καίει θερμίδες και γυμνάζει όλο το σώμα. Αφήστε, λοιπόν, την ηλιοθεραπεία (που κάνει και κακό στο δέρμα σας) και ετοιμαστείτε για κολύμβηση!

5. Περιορίστε το αλκοόλ

Μπορεί η μπίρα να μας ανακουφίζει από τις υψηλές θερμοκρασίες, παράλληλα όμως μας προσθέτει πόντους στην κοιλιά. Οι υγρές θερμίδες και τα σάκχαρα που περιέχουν τα αλκοολούχα ποτά και κυρίως τα αγαπημένα σας cocktails, μπορούν να αυξήσουν το βάρος σας. Περιορίστε, λοιπόν, την κατανάλωση αλκοόλ και γλιτώστε τις περιττές θερμίδες.