Το μυστικό για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε ένα λεπτό σώμα βρίσκεται στην υιοθέτηση κάποιων βασικών συνηθειών. Ευτυχώς, καμία από αυτές τις αλλαγές δεν είναι δύσκολη, αλλά συνδυαστικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη σιλουέτα σας.

Ορίστε λοιπόν οι πέντε συνήθειες που έχουν οι αδύνατες γυναίκες.

1. Δεν τρώνε τη βρώμη τους σκέτη

Ούτε τα δημητριακά τους. Ούτε το γιαούρτι τους. Προσθέτοντας μία χούφτα φρούτα, όχι μόνο κάνετε το γεύμα σας πιο απολαυστικό, αλλά παράλληλα ενισχύετε το αδυνάτισμά σας.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό BMJ, υποστηρίζει ότι τα φλαβονοειδή, ειδικά οι ανθοκυανίνες, οι οποίες χαρίζουν σε φρούτα όπως τα μύρτιλα, οι φράουλες και τα κεράσια, το σκούρο χρώμα τους, μπορούν να ενισχύσουν το αδυνάτισμα.

Για κάθε 10mg ανθοκυανίνης που κατανάλωναν ημερησίως οι συμμετέχοντες στην έρευνα, ζύγιζαν 100 γραμμάρια λιγότερα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Τα 100 γραμμάρια μπορεί να μη σας φαίνονται πολλά, αλλά μπορούν να αθροιστούν γρήγορα.

2. Έχουν πάντα ανά χείρας ένα μπουκάλι νερό

Αντικαταστήστε το αναψυκτικό σας με νερό και θα δείτε τα αποτελέσματα στη μέση σας. Έρευνα στο Journal of Nutrition έδειξε ότι οι καταναλωτές αναψυκτικών έχουν 10% περισσότερο σπλαχνικό λίπος, δηλαδή το κοιλιακό λίπος που κρύβεται γύρω από τα όργανα, συγκριτικά με αυτούς που αποφεύγουν τα αναψυκτικά.

Σε μία έρευνα του International Journal of Obesity, οι άνθρωποι που έπιναν περισσότερο νερό, πήραν λιγότερο βάρος.

Πιείτε τουλάχιστον 250ml νερό το πρωί, μόλις ξυπνάτε, για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας και έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Μιλάνε στον εαυτό τους

Μπορεί να σας ακούγεται γελοίο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτελεσματικό.

Το να ρωτάτε τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση μια απλή ερώτηση, είναι πολύ ενδυναμωτικό.

Η ερώτηση είναι η εξής: «Αυτή η επιλογή θα με φέρει πιο κοντά ή πιο μακριά από τον στόχο μου;». Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει όταν αναρωτιέστε αν πρέπει να βγείτε για περπάτημα ή να βυθιστείτε στον καναπέ σας.

Μπορείτε να πάτε αυτήν την πρακτική ένα βήμα παραπέρα, καταγράφοντας τον επόμενο στόχο σας, για παράδειγμα να φορέσετε και πάλι το αγαπημένο σας φουστάνι στον γάμο που είστε προσκεκλημένη.

4. Βλέπουν το περπάτημα ως κάτι παραπάνω από ένα μέσο μεταφοράς

Ουσιαστικά εστιάζουν στο να κάνουν όσα περισσότερα βήματα μπορούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, το περπάτημα βοηθάει στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Σύμφωνα με έρευνα, τα μέτρια ενεργά άτομα, μείωσαν κατά 7% περισσότερο τη συσσώρευση κοιλιακού λίπους σε σχέση με εκείνους που κινούνταν λιγότερο.

5. Είναι συγκεντρωμένες

Κλείστε την τηλεόραση, απομακρύνετε το λάπτοπ και απλά εστιάστε στο να απολαύσετε το γεύμα σας όσο περισσότερο μπορείτε.

Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα χωρίς αντιπερισπασμούς και παρατηρήστε στη συνέχεια το πώς σας κάνει να αισθάνεστε.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Appetite, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τα γεύματά τους με ηρεμία είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος μέσα στους επόμενους 12 μήνες σε σχέση με εκείνους που συμμετείχαν στην ομάδα ελέγχου.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: