Υλικά

8 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
5 λιαστές ντομάτες
250 γρ. γιαούρτι
90 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα
3 κ.σ. ξύδι 10 ml λευκό κρασί
Φύλλα από μία χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
5 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Διαδικασία

1. Ξεκινάτε ζεσταίνοντας 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κομμένο κρεμμύδι και σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά.
2. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες κύβους μαζί με το ξηρό λευκό κρασί, το ξύδι, τη μισή κούπα νερού και τη μισή ποσότητα κομμένου βασιλικού.
3. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση, ζάχαρη και πάπρικα και σιγοβράστε για 40 λεπτά.
4. Μεταφέρετε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα
5. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι της προτίμησής σας από πάνω.