Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και μάλιστα υπάρχει καλός λόγος, αφού η κατανάλωση πρωινού συμβάλλει στη διαχείριση του βάρους και βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης. Μέσα από το πρωινό μπορούμε μάλιστα, να ενσωματώσουμε θρεπτικά συστατικά αλλά και να αποκτήσουμε νέες συνήθειες που θα θωρακίσουν και το ανοσοποιητικό μας, σε μια περίοδο που θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερο.

Το δυνατό ανοσοποιητικό ξεκινά από το πρωινό

Μερικές χρήσιμες στρατηγικές, που μας προτείνουν οι ειδικοί, περιλαμβάνουν:

Προσθέστε μερικά φρούτα και λαχανικά

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες στη διατροφή σας είναι η προσθήκη φρούτων και λαχανικών. Εάν φτιάχνετε πλιγούρι βρώμης ή δημητριακά, προσθέστε μερικά μούρα.

Ή αν φτιάχνετε κάτι πιο αλμυρό, όπως ομελέτα, το να ψιλοκόψετε μερικές πιπεριές είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προσθέσετε λίγη επιπλέον βιταμίνη C στο γεύμα σας. Έτσι θα προσλάβετε περισσότερες φυτικές ίνες, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα ευεργετικά βακτήρια στο πεπτικό σας σύστημα, που μπορούν να επηρεάσουν την φυσική ανοσία του οργανισμού.

Τα εσπεριδοειδή δεν πρέπει να λείπουν

Αν και το μήλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, ίσως θέλετε να προσθέσετε και λίγο πορτοκάλι ή ανανά στο πιάτο σας. Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστό ότι είναι γεμάτα βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Εκτός από την κατανάλωση μιας φέτας πορτοκαλιού ή πεπονιού, τα εσπεριδοειδή μπορούν επίσης να γίνουν ένα απολαυστικό και άκρως θρεπτικό smoothie.

Βασικό μέλημα η ενυδάτωση

Οι φαινομενικά απεριόριστες επιλογές ροφημάτων που διατίθενται στο πρωινό μπορεί να φαίνονται συναρπαστικές, αλλά είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι πίνετε και νερό. Κι ενώ μπορεί να φαίνεται απλό, το να πίνετε νερό μαζί με το πρωινό σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να ενυδατωθείτε μετά τον ύπνο.

Το σώμα σας είναι κατά τα δύο τρίτα νερό, επομένως η ενυδάτωση παίζει βασικό ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού. Η ενυδάτωση διατηρεί τον εγκέφαλο ενεργό, τις αρθρώσεις σας λειτουργικές, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Δυνατό ξεκίνημα με πρωτεΐνη

«Πηγές» πρωτεΐνης, όπως φασόλια, αυγά και άπαχο κρέας, είναι ιδανικές τροφές για το πρωινό, καθώς σας βοηθούν να διασφαλίσετε ότι είστε χορτάτοι και ξεκινάτε τη μέρα σας με μια έκρηξη ενέργειας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό σας.

Τα τρόφιμα που είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης παρέχουν μια σειρά από αμινοξέα στο σώμα που απαιτούνται για την υγιή λειτουργία του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της ανοσίας. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρησιμοποιεί αυτά τα αμινοξέα για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και να προσφέρει γρήγορη ανάρρωση από ασθένειες