Αν προσπαθείτε να χάσετε κάποια περιττά κιλά ή θέλετε να διατηρήσετε την διατροφή σας ισορροπημένη, τότε γνωρίζετε ήδη ότι τα σνακ αποτελούν τον κορυφαίο σας «σύμμαχο». Εντείνουν το αίσθημα της πληρότητας μεταξύ των κύριων γευμάτων και σας χαρίζουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για να έχετε ενέργεια καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, Τα ακόμα καλύτερα νέα μάλιστα, είναι ότι μπορείτε να χάσετε πιο εύκολα κιλά αν ακολουθείτε τους σωστούς συνδυασμούς.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να τρώτε σνακ που έχουν αυτά τα δύο βασικά θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Τα σνακ που συνδυάζουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες υποστηρίζουν πολύ την απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη καταστέλλουν τις ορμόνες της πείνας και εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα, ώστε να αισθάνεστε γεμάτοι για περισσότερο, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Η εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και η διατήρηση της ινσουλίνης (της ορμόνης που αποθηκεύει λίπος) σε χαμηλά επίπεδα μεταξύ των γευμάτων είναι το κλειδί για να παραμείνετε σε κατάσταση καύσης λίπους.

Μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς συνδυασμούς σνακ περιλαμβάνουν:

Παγωμένη μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Οι μπανάνες είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την απώλεια βάρους, καθώς εντείνουν το αίσθημα της πληρότητας και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Το φυστικοβούτυρο από την άλλη, είναι πλούσιο σε καλά για την καρδιά λιπαρά, πρωτεΐνη αλλά και φυτικές ίνες.

Extra bonus: Τα λιπαρά στο φυστικοβούτυρο είναι ιδιαίτερα ευεργετικά, καθώς θωρακίζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Κράκερ ολικής με τυρί

Τα κράκερ ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την απώλεια βάρους, ακριβώς επειδή είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες με λίγες θερμίδες. Το τυρί περιέχει λιπαρά και πρωτεΐνες, τα οποία επίσης σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι και να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

Μια ικανοποιητική μερίδα περιλαμβάνει περίπου πέντε κράκερ και περίπου 28γρ. τυρί, αν και είναι καλό να τρώτε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το επίπεδο της πείνας και τις ανάγκες σας.

Τοστ με βούτυρο αμυγδάλου και rasbperry

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι εναλλακτικό, τότε γιατί να μην δώσετε μια ευκαιρία σε ένα απολαυστικό τοστ με βούτυρο αμυγδάλου και μείγμα γιαουρτιού, συνοδευόμενο από πουρέ ή και ολόκληρα raspberry; Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι μαζί για ένα κρεμώδες άλειμμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά.

Στη συνέχεια πολτοποιήστε δύο κουταλιές της σούπας rasbperryμε ένα πιρούνι, για να δημιουργήσετε μια φυσική μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και προσθέστε τα από πάνω για να πάρετε και τις απαραίτητες φυτικές ίνες.