Υλικά
220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
110 γρ. γάλα
360 γρ. αλεύρι
4 αβγά (4 κρόκους, 4 ασπράδια)
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 δόσεις άρωμα βανίλιας
Για την κρέμα
250 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
½ κουταλάκι βανιλίνη
Για γαρνίρισμα
Φρέσκα φρούτα της άνοιξης
(φράουλες, μούρα)
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
2. Χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τους κρόκους των αβγών έναν-έναν.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αβγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου.
5. Χτυπάτε όλα τα υλικά της κρέμας μέχρι το μείγμα να γίνει μια αφράτη κρέμα. Μόλις κρυώσει το κέικ τη στρώνετε στην επιφάνειά του. Τέλος, προσθέτετε φράουλες κομμένες στη μέση και το ανοιξιάτικο κέικ σας είναι έτοιμο

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: