Τόσο η σανίδα όσο και τα push-ups είναι ασκήσεις του hall-of-fame της γυμναστικής. Μπορούν να γίνουν σχεδόν οπουδήποτε, επειδή δεν χρειάζεστε εξοπλισμό και δεν χρειάζεστε περισσότερο χώρο από αυτόν που καταλαμβάνετε οριζόντια.

Αλλά είναι η μία άσκηση καλύτερη από την άλλη;

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική για ζευγάρια: Γιατί αξίζει να γίνετε το επόμενο «power» couple

Τα οφέλη της σανίδας

  • Χτίζει τη δύναμη του κορμού
  • Αυξάνει την αντοχή
  • Βελτιώνει την ισορροπία
  • Είναι πιο εύκολη από τα push-ups

Οι μυς που ενεργοποιεί η σανίδα

Οι σανίδες χρησιμοποιούν πολλούς μύες σε όλο το σώμα σας, αλλά ο κορμός κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά. Οι σανίδες στοχεύουν κυρίως τον κορμό, ενώ παράλληλα δουλεύουν και το πρόσθιο μέρος του σώματος.

Ενεργοποιούν, επίσης, τον πρόσθιο οδοντωτό μυ, τους ώμους, το στήθος, τον ρομβοειδή και το άνω μέρος της πλάτης, τους γλουτούς, τους οπίσθιους μηριαίους και τους τετρακέφαλους.

Τα οφέλη των push-ups

  • Χρησιμοποιούν τους μύες με περισσότερη ροή από ό,τι η σανίδα
  • Βοηθούν τη στάση του σώματος
  • Κάνουν καλό στα οστά
  • Αυξάνουν τη δύναμη του άνω μέρους του σώματος
  • Υπάρχει περισσότερη ποικιλία
  • Μπορείτε να τα συνδυάσετε με άλλες ασκήσεις

Οι μυς που ενεργοποιούν τα push-ups

Τα push-ups γυμνάζουν τους θωρακικούς, τους ώμους, το πίσω μέρος των χεριών σας, τους τρικέφαλους, τους κοιλιακούς και τον πρόσθιο οδοντωτό μυ. Ο κορμός σας είναι εξίσου σημαντικός για τα push-ups, επειδή η κίνηση εστιάζει στη δύναμη του άνω μέρους του σώματος. Το στήθος, οι ώμοι και οι τρικέφαλοι δουλεύουν για να βελτιώσουν τη σταθεροποίηση του κορμού.

Ποια άσκηση να επιλέξω;

Τόσο η σανίδα όσο και τα push-ups γυμνάζουν τον κορμό σας και μπορούν να βελτιώσουν τη δύναμη και τη σταθερότητά σας. Η σανίδα είναι μια άσκηση αντοχής στην οποία κρατάτε μια μόνο θέση, ενώ τα push-ups περιλαμβάνουν κίνηση.

Αυτό κάνει τα push-ups πιο δύσκολα από τις σανίδες, καθώς απαιτείται περισσότερη δύναμη του άνω μέρους του σώματος. Κατά συνέπεια, τα push-ups μπορούν να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη της δύναμης του άνω μέρους του σώματος απ’ ό,τι οι σανίδες.

Για να πετύχετε το καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης, θα επωφεληθείτε κάνοντας και τις δύο ασκήσεις. Ωστόσο, ανάμεσα στις σανίδες και τα push-ups, το πού βρίσκεστε στο ταξίδι της φυσικής σας κατάστασης μπορεί να υποδεικνύει ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Η σανίδα είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για τους αρχάριους. Μόλις κατακτήσετε τη σανίδα, προχωρήστε στα push-ups. Είναι καλύτερη επιλογή για όσους είναι πιο προχωρημένοι και έχουν ήδη αποκτήσει σημαντική δύναμη του κορμού.