Υλικά

1 δόση σπιτική ζύµη πίτσας
1 µελιτζάνα, κοµµένη σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι λεπτοκοµµένα µανιτάρια
1 κρεµµύδι κοµµένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές κουκουναρόσπορο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
6 κουταλιές σάλτσα φρέσκιας ντοµάτας
Φύλλα βασιλικού
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε τις φέτες µελιτζάνας, των κρεµµυδιών και των µανιταριών µε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Τις βάζετε σε ένα ταψί και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά µέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώµα.

2. Αλείφετε µε λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και απλώνετε το ζυµάρι της πίτσας. Απλώνετε τη σάλτσα ντοµάτας, προσθέτετε τα ψητά λαχανικά, τον κουκουναρόσπορο και ψήνετε την πίτσα σε προθερµασµένο φούρνο στους 220°C µέχρι να ψηθεί η ζύµη και τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώµα.

3. Πασπαλίζετε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, γαρνίρετε µε φύλλα βασιλικού και απολαµβάνετε την πίτσα ζεστή.