Υλικά

4 x 350 γρ. γλυκοπατάτες (με τη φλούδα)

400 γραμμάρια ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα (και λίγη πάπρικα γλυκιά)

150 γρ. μαριναρισμένη φέτα, στραγγισμένη, θρυμματισμένη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αβοκάντο)

2 ντομάτες, χοντροκομμένες

1/2 μάτσο κόλιανδρο, φύλλα ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φλούδα διατηρημένου λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τρυπήστε τις πατάτες παντού με ένα πιρούνι. Τυλίξτε τις με ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τες σε ένα ταψί στο φούρνο. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Καβουρδρίστε τα ρεβίθια με λίγο ελαιόλαδο και τη γλυκιά πάπρικα μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφαέστε το αλουμινόχαρτο από τις γλυκοπατάτες. Κόψτε τις κατά μήκος σε φέτες, αφήνοντάς τες κολλημένες στη μία άκρη για να σχηματίσουν μια «τσέπη».

Τοποθετήστε μέσα τα ρεβίθια και τη φέτα. Ψήνετε για λίγο στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα. Συνδυάστε την ντομάτα, τον κόλιανδρο, το λεμόνι και το λάδι σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε.