Είτε τώρα θέλετε να ξεκινήσετε την πιο εντατική γυμναστική είτε έχετε ήδη μια καθιερωμένη ρουτίνα προπόνησης, πιθανότατα ψάχνετε τρόπους για να διώξετε το περιττό λίπος από την κοιλιά, δυναμώνοντας τον πυρήνα σας. Και αυτό ακριβώς έχει σχεδιαστεί να κάνει το ab roller (ρόδα κοιλιακών) όταν το χρησιμοποιείτε τακτικά και με συνέπεια.

Μάλιστα, όπως λένε fitness experts πρόκειται για ένα μικρό αλλά πανίσχυρο εργαλείο που δεν πρέπει να υποτιμάμε. Εφευρέθηκε, στα μέσα της δεκαετίας των 90’s και παραμένει επίκαιρο χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που χαρίζει.

Πώς λειτουργεί

Κρατήστε το τροχό από τις δύο λαβές και αφήστε το σώμα σας σταδιακά να πέσει προς τα εμπρός πάνω από τον τροχό για να ενισχύσετε την δύναμη και την αντοχή του πυρήνα σας ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείτε τους μυς στους ώμους, τα χέρια και την πλάτη σας.

Διαβάστε επίσης: Προπόνηση: Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τα αποτελέσματα

Αυτές οι κινήσεις στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές του πυρήνα σας, συμπεριλαμβανομένων των πλάγιων κοιλιακών αλλά και του ορθού.

Πώς μας ωφελεί το ab roller

Εκτός από τη βελτίωση της δύναμης του πυρήνα σας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο κοιλιακών.

Δυνατοί κοιλιακοί και επίπεδη κοιλιά

Το κύριο όφελος από τη χρήση ενός ab roller είναι η βελτιωμένη δύναμη του πυρήνα. Ο δυνατός κορμός μπορεί να αποτελέσει μια γερή βάση για διάφορες άλλες ασκήσεις και κινήσεις που μπορεί να κάνετε σε καθημερινή βάση.

Μικρότερος κίνδυνος τραυματισμού

Ένας δυνατός κορμός μπορεί να ενισχύσει και την ισορροπία σας. Αυτό θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση άλλων περιοχών του σώματός σας, όπως οι καμπτήρες του ισχίου και οι οπίσθιοι μηριαίοι, μειώνοντας τελικά την πιθανότητα τραυματισμών.

Αυτή η βελτιωμένη δύναμη και σταθερότητα είναι ιδιαίτερα ευεργετική εάν γυμνάζεστε συχνά.

Καλύτερη στάση σώματος

Η καλή στάση σώματος προλαμβάνει τον πόνο στην μέση ενώ μπορεί να ενισχύσει μέχρι και τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Εκτελώντας τακτικές ασκήσεις κοιλιακών, όπως όταν χρησιμοποιείτε τον κύλινδρο, στην πραγματικότητα βελτιώνετε και την στάση του σώματός σας.

Βελτιωμένη αθλητική απόδοση

Όταν οι μύες του πυρήνα σας είναι δυνατοί, μπορείτε να γυμνάζεστε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι ορισμένες κινήσεις όπως αυτές που κάνετε στο τρέξιμο ή το κούνημα της ρακέτας του τένις μπορεί να γίνουν ευκολότερες.

Reminder! Ενώ η ενδυνάμωση των κοιλιακών είναι σημαντική, για βέλτιστα αποτελέσματα θα πρέπει να συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή («πλούσια» σε άπαχες πρωτεΐνες).