Σας έχει τύχει ποτέ να πιέζετε τον εαυτό σας πολύ κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης και οι μύες σας να αρχίσουν να τρέμουν; Εσείς βέβαια μπορεί να το θεωρείτε ως μια ένδειξη πως πραγματικά εκείνη τη στιγμή γυμνάζεστε με όλη τη σημασία της λέξης. Όμως, μήπως το σώμα σας προσπαθεί να σας πει κάτι άλλο;

Το τρέμουλο των μυών στην προπόνηση δεν είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, τις πιο πολλές φορές κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, θα μπορούσε να καταλήξει σε τραυματισμό και μπορεί να είναι μια ένδειξη για τα ακόλουθα.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Πόσο πρέπει να κάνετε, ανάλογα με την ηλικία σας

Πιθανοί λόγοι που οι μύες σας τρέμουν στην προπόνηση

Ανεπαρκής ύπνος

Εάν κάνετε προπόνηση cardio ή ενδυνάμωσης ενώ δεν έχετε ξεκουραστεί καλά το προηγούμενο βράδυ, οι μύες σας είναι πολύ πιθανό να παραμένουν «κλειδωμένοι».

Παραλείψτε τη γυμναστική σας αν δεν κοιμηθήκατε καλά και ξαπλώστε νωρίς ώστε να μην χάσετε και την επόμενη…

Φτάνοντας στα άκρα

Μήπως ωθείτε τον εαυτό σας στα άκρα με τη γυμναστική; Θυμηθείτε πως οι μέρες ανάπαυσης επιβάλλεται να είναι στο προπονητικό σας πρόγραμμα!

Για να διατηρήσετε μια βιώσιμη ρουτίνα προπόνησης και να σταματήσουν οι μύες σας να τρέμουν, απλά κάντε 1-2 ημέρες την εβδομάδα την απαραίτητη παύση.

Μήπως δοκιμάσατε κάτι διαφορετικό;

Εάν αλλάξατε την προπονητική σας ρουτίνα, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας μπορεί να νιώσετε το σώμα σας να τρέμει. Αυτό συμβαίνει επειδή το να δουλεύετε διαφορετικούς μύες από αυτούς που έχετε συνηθίσει μπορεί να πέφτει στο σώμα σας «βαρύ».

Ξεκινήστε αργά και κάνετε παύσεις ασκώντας πίεση σε άλλα μέρη του σώματός σας ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Αφυδάτωση

Η προπόνησή σας μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες για το εάν είστε ή όχι ενυδατωμένοι.

Όταν το σώμα σας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό, οι μύες και οι συνδετικοί ιστοί δυσκολεύονται να εκτελέσουν αυτό που προορίζονται να κάνουν, καθώς η μη επαρκής ενυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία των ηλεκτρολυτών οι οποίοι εμπλέκονται στη σύσπαση των μυών.

Μην ξεχνάτε λοιπόν ποτέ να πίνετε τακτικά και καθημερινά αρκετό νεράκι.