Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε για γλυκόξινη σάλτσα, το μυαλό μας πάει στο ράφι του σούπερ μάρκετ και στα γυάλινα βαζάκια που μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη… Αλλά ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοίμασε μια συνταγή για να μας μάθει πως να τη φτιάχνουμε μόνοι μας.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή που δεν θέλει κόπο για να γίνει και είναι ότι πρέπει για τα μεσημέρια μετά την παραλία.

Τα υλικά

500 γρ. γαρίδες
60 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κ.σ. σουσάμι λευκό
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. μέλι
60 γρ. μηλόξυδο
100 ml χυμός ανανά
50 ml σόγια
100 γρ. χυμός ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι

Δείτε το βίντεο

Η διαδικασία

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε σουσάμι για να το καβουρδισουμε – προσοχή να μην καεί το σουσάμι, όμως, γιατί βγάζει άσχημη γεύση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κάρι και λίγο ξύσμα από λεμόνι για τα αρώματα, ενώ μετά βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε και μετά βάζουμε τις γαρίδες.

Προσθέτουμε τις πιπεριές μας -πράσινες, κόκκινες και κίτρινες- σε μεγάλα κομμάτια, καθώς και λίγο μέλι.

Ρίχνουμε λίγο ξύδι για την οξύτητα, χυμό από ανανά, λίγη ντομάτα φρέσκια και λίγη σόγια.

Ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο.

Εννοείται ότι τις γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ότι θέλουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι με ρύζι.