Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. Barilla Pennette Oλικής Αλέσεως
500 γρ. μελιτζάνες
800 γρ. τομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. μοτσαρέλα
1 ματσάκι βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους, πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά.
2. Βάζετε τις τομάτες σε βραστό νερό, ξεπλένετε στη συνέχεια με κρύο νερό, αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους και κόβετε σε μικρούς κύβους.
3. Κόβετε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια όπως επίσης τη μοτσαρέλα και το βασιλικό.
4. Βράζετε τις πένες ολικής άλεσης “al dente“.
5. Ρίχνετε κρύο νερό στις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε καλά με ένα πανί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες.
6. Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζετε το σκόρδο και πάλι λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε και τις τομάτες, με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε για 3-4’.
7. Σε ένα μπολ βάζετε το παραπάνω μείγμα, τις μελιτζάνες και τις Barilla Pennette Oλικής Αλέσεως, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Χρόνος προετοιµασίας: 35 λεπτά

Ακολουθήστε το στο Google News