Όταν προσπαθούμε να ξανακάνουμε το στομάχι μας επίπεδο, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το πόσους κοιλιακούς πρέπει να κάνουμε καθημερινά. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε τη σημασία της διατροφής μας, πάντα συνδυαστικά με άσκηση. Όταν πίνουμε πολύ νερό, τρώμε φρέσκα προϊόντα και υγιεινά λίπη και αποφεύγουμε το αλκοόλ, τη ζάχαρη και τα αναψυκτικά, κάποιες τροφές γίνονται απαραίτητες τόσο για την υγεία του εντέρου όσο και για τη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

  1. Αγγούρια. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό (96%) και στο αντιοξειδωτικό κερκετίνη, τα αγγούρια είναι η ιδανική πρόληψη για το φούσκωμα. Σαν τροφή μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους. Μέσα σε σαλάτα, σε φέτες μαζί με χούμους αλλά και σαν βασικό υλικό στο τζατζίκι.
  2. Φακές. Τα όσπρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ινών, ενώ ικανοποιούν γρήγορα την πείνα. Περιέχουν πολύ σίδηρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η έλλειψη αυτού του ιχνοστοιχείου μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά το μεταβολισμό.
  3. Μπανάνες. Εκτός από το κάλιο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιεινό υδατάνθρακα που το σώμα χωνεύει αργά. Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό και ενθαρρύνει το συκώτι να μπει σε ρυθμό καύσης λίπους.
  4. Καυτερές πιπεριές. Οι πικάντικες τροφές δίνουν μία ώθηση στο μεταβολισμό και μας βοηθούν στο να τρώμε πιο υγιεινά εν γένει. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Purdue, η καψαικίνη βοηθά στην πρόληψη του βάρους ενώ η κατανάλωσή τους μας κάνει να μην έχουμε λιγούρες για γλυκά, πολύ αλμυρά και παχυντικά φαγητά.
  5. Σπαράγγια. Ξέρουμε ήδη ότι είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και λειτουργούν σαν αφροδισιακό. Ξέρατε όμως ότι μας δίνουν και επίπεδο στομάχι; Οι φυτικές ίνες μας χαρίζουν το αίσθημα της ικανοποίησης ενώ το σώμα τις χωνεύει αργά. Επίσης λειτουργεί σαν φυσικό διουρητικό, αποβάλουμε υγρά και δεν νιώθουμε πρήξιμο.
  6. Γιαούρτι. Κάθε μερίδα περιέχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνη ενώ είναι το προβιοτικό της φύσης. Και ευτυχώς ταιριάζει με τα περισσότερα φαγητά.
  7. Τσάι μέντας και χαμομήλι. Όταν νιώθετε φούσκωμα μετά από ένα μεγάλο γεύμα, ένα καυτό φλιτζάνι χαμομήλι ή τσάι μέντας διευκολύνει την πέψη και βοηθά το σώμα στην απελευθέρωση αερίων. Και φυσικά μας κάνει να κοιμόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία.
  8. Αβοκάντο. Η νέα τάση δεν ταιριάζει μόνο με το πρωινό μας, αλλά κάνει καλό και στην υγεία μας. Με 2 γραμμάρια ίνες και 4 γραμμάρια μονοακόρεστα λίπη, διατηρούμε το βάρος μας ίδιο. Βοηθά επίσης στην καλύτερη απορρόφηση αντιοξειδωτικών και θρεπτικών στοιχείων.
  9. Μαύρη σοκολάτα. Η σοκολάτα που αποτελείται από 65% κακάο (ή και περισσότερο) είναι πολύ καλή επιλογή. Περιλαμβάνει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που επιταχύνουν αυτόματα το μεταβολισμό. Απλώς προσέξτε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.
  10. Αμύγδαλα. Το πιο αθώο σνακ είναι μία χούφτα αμύγδαλα. Βοηθούν το σώμα στην καύση λίπους και στην καταπολέμηση της πείνας.