Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Από την αγορά της στο Batignolles μέχρι την κουζίνα της, ακολουθήστε βήμα-βήμα για να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό γαλλικό επιδόρπιο μαζί με την ηθοποιό Philippine Darblay

Για τη ζύμη

-150γρ αλεύρι

-100 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού

-50 γρ. Αμύγδαλο σε σκόνη / αλεσμένα αμύγδαλα

-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

-1 κρόκο αυγού

-1 πρέζα αλάτι

-1 λεμόνι

-8cl ζεστό νερό

Για το μείγμα μήλου

-10 – 12 μήλα

-160γρ ζάχαρη

-80γρ βούτυρο

– Λίγο αλατισμένο βούτυρο

-Μαρμελάδα μήλο ή κυδώνι

– χοντρή κρέμα fraîche

Δείτε το βίντεο