Η περιοχή όπου το σώμα τείνει να αποθηκεύει το περισσότερο λίπος, ειδικά στην περίπτωση των γυναικών, είναι αυτή γύρω από τους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς. Κι ενώ μπορεί να έχετε ξοδέψει πολλές ώρες γυμναστικής για να απαλλαγείτε, τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν θα φανούν αν δεν κάνετε τις σωστές ασκήσεις.

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης

Σίγουρα χρειάζεται να κάνετε ασκήσεις που να εστιάζουν στο κάτω μέρος του σώματός σας, στοχεύοντας τους γλουτούς σας, ωστόσο αυτό δεν φτάνει. Εξίσου σημαντικό είναι και ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης για ολόκληρο το σώμα.

Αυτό, διότι αφενός θέλετε ένα εξίσου δυνατό σώμα και αφετέρου όσο περισσότερους μυς γυμνάζετε τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε καθημερινά. Οπως μας εξηγούν οι ειδικοί, ο μυς είναι πιο μεταβολικά ενεργός από το λίπος, οπότε όσο περισσότερους έχετε τόσο περισσότερο βάρος θα χάσετε.

Μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για δυνατά και σμιλεμένα πόδια, περιλαμβάνουν:

Squat ισορροπίας για σμιλευμένους γοφούς

Το να προσθέσετε μια πρόκληση ισορροπίας στο κλασικό κάθισμα (squat) θα κρατήσει τους γοφούς, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς σας ενεργοποιημένους καθ’ όλη την διάρκεια της προπόνησής σας.

Για να τα καταφέρετε σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος του ισχίου σας. Κρατώντας τον θώρακα ψηλά και διατηρώντας τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη στάση, χαμηλώστε σε ένα βαθύ κάθισμα και προσπαθήστε με τα χέρια σας να ακουμπήσετε το δάπεδο.

Καθώς πιέζετε προς τα πάνω, μετακινήστε το βάρος σας στο δεξί πόδι και λυγίστε το αριστερό, σηκώνοντάς το όρθιο. Κρατήστε τη στάση για λίγο και επανέλθετε στην αρχική στάση. Κάντε είκοσι επαναλήψεις, αλλάζοντας πλευρά.

Αργό side kick

Αυτή η άσκηση ισχίου έχει να κάνει με τον έλεγχο του εύρους της κίνησης. Προσπαθήστε να μην ταλαντεύετε το πόδι σας και χρησιμοποιώντας το ισχίο, προσπαθήστε να το σηκώσετε. Με τα πόδια στο πλάτος του ισχίου και τα χέρια στους γοφούς, επεκτείνετε αργά το δεξί πόδι στο πλάι στο ύψος του ισχίου.

Φροντίστε να διατηρείται το εσωτερικό του μηρού σας παράλληλο στο πάτωμα. Κρατήστε για ένα δεύτερο και επανέλθετε στην αρχική σας στάση σε δύο δεύτερα, αργά και σταθερά. Κάντε 15 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Side jump από πλευρά σε πλευρά

Λίγες πλειομετρικές ασκήσεις είναι αρκετές για να ενδυναμώσουν τα πόδια και τους γοφούς σας ενώ παράλληλα αυξάνετε τους παλμούς σας και «καίτε» περισσότερες θερμίδες. Σταθείτε με τα χέρια στους γοφούς και πηδήξτε περίπου τρία βήματα προς τα αριστερά σας.

Προσγειωθείτε στο αριστερό σας πόδι ενώ το γόνατό σας είναι ελαφρώς λυγισμένο. Αφήστε και το δεξί σας πόδι στο πάτωμα. Επαναλάβετε και προς τη δεξιά κατεύθυνση. Κάντε 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.