Δύο είναι οι βασικότεροι λόγοι που χρειάζεστε πρωτεΐνη το πρωί. Αφενός για να τροφοδοτήσετε τους μυς που εργάζονται σκληρά κατά την διάρκεια της ημέρας και αφετέρου για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενώ τα αυγά είναι η πιο κοινή επιλογή, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές πρωτεΐνης που μπορούν να μετατρέψουν το πρωϊνό σας γεύμα σε δελεαστική απόλαυση.

Πρωινό «φουλ» στην πρωτεΐνη

Μερικές από τις καλύτερες προτάσεις των ειδικών, περιλαμβάνουν:

1. Τοστ αβοκάντο με καπνιστό σολομό

Εκτός από εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ο καπνιστός σολομός προσφέρει μια επαρκή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

Αυτά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής, μας λένε οι ειδικοί.

2. Κινόα porridge

Η κινόα και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ορισμένων χρόνιων ασθενειών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Η κινόα έχει περισσότερη πρωτεΐνη από το πλιγούρι βρώμης και μπορεί ακόμη και να προμαγειρευτεί και να καταψυχθεί εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία στον ελάχιστο δυνατό χρόνο».

Ανακατέψτε την κινόα, αφού την μαγειρέψετε, με φέτες μήλου, σταφίδες, βούτυρο αμυγάλου, γάλα, κάρδαμα και κανέλλα. Ζεστάνετε το πιάτο σας και είναι έτοιμο. Αυτό το πιάτο μπορείτε επίσης να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο την επόμενη μέρα.

3. Smoothie με ακτινίδιο και φράουλα

Για το συγκεκριμένο σμούθι θα χρειαστείτε δύο κατεψυγμένες μπανάνες, δύο φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες. δύο ολόκληρα ακτινίδια καθαρισμένα και 3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Για να το κάνετε ακόμα πιο χορταστικό μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μια γενναιόδωρη κουταλιά φυστικοβούτυρο ή αβοκάντο για να λάβετε τα ωφέλιμα για την καρδιά καλά λιπαρά. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αυξήσετε τους σύνθετους υδατάνθρακες προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι βρώμης.