Υλικά για 4 άτομα

2-3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
200 γρ. φέτα ή ανθότυρο
Λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 ώριμες ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
Φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι και πιπέρι
Μία πρέζα ζάχαρη

Eκτέλεση

1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες. Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου, περίπου 2 εκ.

2. Τις ψήνουμε στην γκριλιέρα με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Αν δεν έχουμε γκριλιέρα, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 20′, ώσπου να μαλακώσουν.

3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μετά προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε προηγουμένως περάσει από τρίφτη, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου.

4. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια περίπου όσο μισό σπιρτόκουτο. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι στην άκρη της κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγουμε σε ρολό.

5. Σε τηγανάκι που μπαίνει στον φούρνο ή σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα. Τοποθετούμε μέσα όλα τα ρολάκια ώσπου να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε το φαγητό στους 200οC στις αντιστάσεις για 15′-20′.

6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.