Υλικά για 5-6 άτομα

4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες και ξεπικρισμένες
200 γρ. ξινομυζήθρα ή κοπανιστή
Χωριάτικο ψωμί
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
Σγουρό μαρούλι (λόλα)
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, ούτε πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές, και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

2. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει.

3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.

4. Βγάζουμε τις φέτες ψωμιού από τον φούρνο και τρίβουμε την επιφάνειά τους με τη σκελίδα σκόρδου. Στη συνέχεια τις αλείφουμε με το τυρί και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.

5. Τοποθετούμε από ένα φύλλο μαρουλιού σε κάθε ψωμί και από πάνω μία ροδέλα μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News