Τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής στο σπίτι περιλαμβάνουν το να μην χρειάζεται να μετακινηθείτε ή να χτενίσετε τα μαλλιά σας για να προλάβετε μια συνεδρία yoga ή pilates κατά την διάρκεια της ημέρας. Η άσκηση στο σπίτι μπορεί επίσης να είναι πιο οικονομική, με τις διαδικτυακές συνδρομές να κοστίζουν σημαντικά λιγότερο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι, πιθανότατα, το σπίτι σας δεν διαθέτει όλο τον φανταχτερό (ή τουλάχιστον μεγάλο) εξοπλισμό που μπορείτε να βρείτε στο γυμναστήριο. Τα λάστιχα αντίστασης, ωστόσο, λύνουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά αν είστε αρχάριος λάτρης του fitness.

Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα μήκη, χρώματα και σχήματα και σε διαφορετική αντίσταση από ελαφριά έως και εξαιρετικά «βαριά». Μπορείτε να κάνετε μια ποικιλία ασκήσεων χρησιμοποιώντας λάστιχα όπως κάμψεις δικεφάλων, πιέσεις ώμων και στήθους, καθίσματα.

Τι χαρίζει η γυμναστική με λάστιχα

Με άλλα λόγια, ένα προσιτό λάστιχο είναι λίγο πολύ το μόνο που χρειάζεστε για να αναδημιουργήσετε οποιοδήποτε κομμάτι του εξοπλισμού γυμναστικής στο σπίτι και να κάνετε μια προπόνηση που θα τονώσει όλο το σώμα.

Φιλική προς τις αρθρώσεις

Οι ασκήσεις με λάστιχα μοιάζουν πολύ με τις παραδοσιακές ασκήσεις που φέρουν βάρος, εκτός από το ότι έχουν ένα σημείο αγκύρωσης και επομένως εμπλέκουν περισσότερο το σώμα σε κάθε άσκηση. Η ομαλή και συνεχής τάση είναι πολύ καλύτερη για τις αρθρώσεις σας και βοηθά ακόμη και στην ενίσχυση των αρθρώσεων σας, όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε.

Αυξάνει ομοιόμορφα τη δύναμη

Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε μια συμμετρική προπόνηση, τα λάστιχα είναι η ιδανική επιλογή, καθώς αυξάνουν τη δύναμη ομοιόμορφα, τόσο ομόκεντρα όσο και έκκεντρα, που σημαίνει δηλαδή τόσο όταν συστέλλεται ο μυς όσο και όταν απελευθερώνεται.

Έτσι οι μύες σας είναι δυνατοί αλλά πιο εύκαμπτοι και λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Χτίζει μυς

Τα λάστιχα αντίστασης μπορεί να φαίνονται… «χαλαρά» αλλά μην ξεγελιέστε. Μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε δυνατούς μυς, να αυξήσετε δηλαδή την μυϊκή σας μάζα, αυξάνοντας την ένταση και μειώνοντας τις επαναλήψεις που κάνετε.

Τα λάστιχα ταξιδεύουν μαζί σας

Μπορεί να μην κάνετε πολλά ταξίδια αυτή τη στιγμή, αλλά όταν το κάνετε, τα λάστιχα δεν θα σας… εγκαταλείψουν ποτέ. Κυριολεκτικά δεν χρειάζεστε άλλο εξοπλισμό για να κάνετε μια γρήγορη κυκλική προπόνηση ή μερικές διατάσεις μετά από ένα πολύωρο ταξίδι.

Βάλτε τα στις αποσκευές σας ή στο σακίδιό σας, μπορούν να χωρέσουν οπουδήποτε.

Δίνει ευελιξία

Η ευελιξία είναι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των ασκήσεων με λάστιχα. Μπορείτε να κάνετε σχεδόν κάθε κίνηση που κάνατε στο γυμναστήριο από την άνεση του σπιτιού σας.

Μπορείτε να δουλέψετε τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους, το στήθος, την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς σας, όλα με ένα καλό σετ, το οποίο δεν πιάνει χώρο και μπορείτε να τακτοποιήσετε πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά.

Κατάλληλη για όλους

Είτε μόλις αρχίζετε είτε είστε φανατικοί λάτρεις της γυμναστικής, τα λάστιχα λειτουργούν εξαιρετικά για άτομα σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, επειδή έχουν μια σειρά αντιστάσεων. Τα περισσότερα σύνολα έρχονται σε μια ποικιλία φωτεινών χρωμάτων.

Αυτό είναι οπτικά ελκυστικό, αλλά χρησιμεύει επίσης ως ένας τρόπος για τον εντοπισμό του διαφορετικού πάχους/ αντίστασης κάθε λάστιχου. Τα ελαφρύτερα προσφέρουν λιγότερη αντίσταση και τα βαρύτερα πολύ μεγαλύτερη.