Αν θέλετε λεπτά και σφιχτά χέρια, τότε η ενδυνάμωση των τρικέφαλων μυών είναι ζωτικής σημασίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επιπλέον, όταν δουλεύετε τους συγκεκριμένους μυς αυξάνετε την σταθερότητα και την δύναμη στο πάνω μέρος του σώματός σας, κάτι που υποστηρίζει την υγεία των οστών και αυξάνει το εύρος κίνησης αλλά και την ευλυγισία, πράγματα που είναι απαραίτητα για το σώμα καθώς μεγαλώνουμε.

Και το καλύτερο; Οι ακόλουθες ασκήσεις, που γυμνάζουν τους τρικέφαλους και ως εκ τούτου τα χέρια σας, μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε μόνο με το δικό σας σωματικό βάρος, χωρίς να χρειάζεστε εξοπλισμό.

Γιατί «χαλαρώνουν» τα χέρια;

Η περιοχή των χεριών τείνει να δυσκολεύει τις περισσότερες γυναίκες, καθώς ερχόμαστε αντιμέτωπες με τη χαλάρωση στην συγκεκριμένη περιοχή και οι αιτίες είναι πολλές.

Η συσσώρευση περιττού λίπους εκεί θα μπορούσε να συνδέεται με τη γενετική, την ηλικία, το στρες, την κακή διατροφή, τον ανεπαρκή ύπνο, τον λιγότερο δραστήριο τρόπο ζωής και την ταχεία απώλεια βάρους, που έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος ανά σημεία.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, ας δούμε τις τρεις κορυφαίες ασκήσεις για να χάσουμε λίπος στα χέρια.

Επιτραπέζια push-up

Τα επιτραπέζια push-up τρικέφαλων πρόκειται για μια άσκηση ήπιας έντασης, χαμηλής πρόσκρουσης που είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ξεκινήστε, τοποθετώντας τα χέρια σας στην ίδια ευθεία κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατά σας κάτω από τους γοφούς σας. Τεντώστε τα χέρια σας, διατηρώντας τους αγκώνες σας σε μια ελαφριά κάμψη, και «τραβήξτε» τους κοιλιακούς σας προς τα μέσα.

Κατεβάστε τους αγκώνες σας προς τα κάτω, χωρίς να ακουμπήσετε το έδαφος, σφίγγοντας τους ώστε να μένουν στην ίδια θέση χωρίς να ανοίγουν, και κρατώντας τους γοφούς σας πάνω από τα γόνατά σας. Στη συνέχεια, σηκωθείτε ξανά στην αρχική θέση. Κάντε 8 επαναλήψεις και 8 παλμούς στα μισά για δύο σετ.

Πλαϊνές πιέσεις

Αυτή η κίνηση θα κάνει τους τρικέφαλούς σας να «καίνε». Ξαπλώστε στη δεξιά πλευρά, λυγίστε τα γόνατά σας και σταθεροποιήστε τους γοφούς σας. Τοποθετήστε την δεξιά παλάμη στον αριστερό σας ώμο και τοποθετήστε την αριστερή παλάμη στο πάτωμα μπροστά από τον δεξιό σας αγκώνα.

Πιέστε προς τα κάτω την αριστερή σας παλάμη, σταθεροποιώντας τον κορμό σας καθώς σηκώνετε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα πάνω χρησιμοποιώντας μόνο τον τρικέφαλο. Χαμηλώστε το σώμα σας πίσω στην αρχική θέση. Κάντε 8 επαναλήψεις και 8 παλμούς στην κορυφή για δύο σετ. Επαναλάβετε στο άλλο χέρι.

Αντίστροφα push-ups

Για να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας, ετοιμαστείτε για τα αντίστροφα push-ups. Καθίστε με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα. Βάλτε τα χέρια σας πίσω σας με τα δάχτυλά σας στραμμένα προς τους γλουτούς σας.

Πιέζοντας τα πόδια σας στο πάτωμα, σηκώστε τους γοφούς σας προς τα επάνω και γείρετε το βάρος σας προς τα πίσω στους καρπούς σας. Τώρα, λυγίστε τους αγκώνες σας – ενώ κρατάτε τους γοφούς σας ψηλά και οδηγείτε τους αγκώνες σας προς τα πίσω – και ισιώστε ξανά τα χέρια σας.

Κάντε 8 επαναλήψεις και 8 παλμούς στο μισό της άσκησης για 2 σετ.