Από τα παιδιά μέχρι τους ενήλικες, η κανέλα είναι η αγαπημένη γεύση των γιορτών. Έχει χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε όλη την ιστορία, από την Αρχαία Αίγυπτο. Παλαιότερα ήταν σπάνιο και πολύτιμο και θεωρούνταν δώρο κατάλληλο για βασιλιάδες. Είναι επίσης η γεύση που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ατελείωτη νοσταλγία για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Μια νέα έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι δύο στους τρεις θα ήθελαν να αναδημιουργήσουν τη μαγεία των διακοπών των αγαπημένων τους παιδικών αναμνήσεων φέτος τα Χριστούγεννα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το μπαχαρικό του οποίου τη γεύση έχουμε συνδέσει με τις γιορτές και ταυτόχρονα είναι καλό για τον οργανισμό μας;

Η κανέλα είναι η γεύση της εορταστικής περιόδου

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το φαγητό παίζει τεράστιο ρόλο στις εορταστικές παραδόσεις για το 83% των ανθρώπων. Είτε δημιουργούν ένα νέο εορταστικό πιάτο είτε μια παλιά οικογενειακή συνταγή, είναι επειδή το απολαμβάνουν οι φίλοι και η οικογένειά τους (56%), το απολαμβάνουν οι ίδιοι (56%) και λόγω παράδοσης και νοσταλγίας (43%).

Οι γεύσεις και τα μπαχαρικά που προκαλούν περισσότερο αισθήματα νοσταλγίας και άνεσης για τις γιορτές είναι η κανέλα (58%), η κολοκύθα (54%), η μέντα (52%), το κακάο (47%) και το μοσχοκάρυδο (39%).

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) έχουν προσπαθήσει να αναδημιουργήσουν κάτι για τις γιορτές από την παιδική τους ηλικία. Αυτό συμπεριλαμβάνει αγαπημένα γιορτινά γεύματα (59%) και αρτοσκευάσματα ή λιχουδιές (59%).

Το φαγητό αποτελεί τόσο σημαντικό μέρος των εορταστικών παραδόσεων, επειδή τα δημοφιλή εποχιακά συστατικά και οι γεύσεις που όλοι αγαπάμε μας θυμίζουν αγαπημένες και οικείες αναμνήσεις. Ωστόσο η κανέλα, εκτός από διαχρονική χριστουγεννιάτικη παράδοση εκτιμάται για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια.

10 τεκμηριωμένα οφέλη της κανέλας για την υγεία

  1. Περιέχει ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες.
  2. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
  3. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  4. Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις.
  5. Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
  6. Βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  7. Έχει ευεργετικές επιδράσεις στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
  8. μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο
  9. Μπορεί να αποτρέψει βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις
  10. Μπορεί να έχει αντι-ιικές ιδιότητες