Το κουνουπίδι είναι ένα παρεξηγημένο υλικό που οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε – αρκετά έντονη η μυρωδιά του. Ωστόσο, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, αποφάσισε να καταρρίψει αυτές τις απόψεις, με τη συνταγή που παρουσίασε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά.
Τα υλικά
1 κιλό κουνουπίδι
2 πατάτες
2 πράσα
1 λευκό κρεμμύδι
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 ματσάκι μαϊντανό
150 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. τζίντζερ
αλάτι
πιπέρι
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε στη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο το κρεμμύδι, το πράσο, τον μαϊντανό, το τζίντζερ, τη ρίγανη και το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
Τα μανιτάρια τα προσθέτουμε τελευταία.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις πατάτες μαζί με το νερό που τις είχαμε μέσα (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών) και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, χτυπάμε τα υλικά και αφήνουμε τη σούπα για λίγα λεπτά ακόμα στη φωτιά.
Την σερβίρουμε ζεστή, ενώ αν θέλουμε την γαρνίρουμε με κρουτόν.