Καθώς η θερμοκρασία υποχωρεί και το σκηνικό του καιρού γίνεται ολοένα και πιο κρύο, μπορεί να αναζητήσουμε περισσότερα χειμωνιάτικα comfort foods. Δυστυχώς, πολλά χορταστικά χειμωνιάτικα εδέσματα, όπως τα πλούσια πιάτα ζυμαρικών, δεν είναι μόνο πλούσια σε θερμίδες αλλά είναι φορτωμένα με άφθονες μερίδες νατρίου, κορεσμένα λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Τα καλά νέα; Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε χειμωνιάτικα γεύματα που δεν θα εκτροχιάσουν τις προσπάθειές σας. Η καλύτερη επιλογή; Οι σούπες.

Οι καλύτερες σούπες για αδυνάτισμα

Οι καλύτεροι συνδυασμοί, σύμφωνα με τους ειδικούς, περιλαμβάνουν:

Καρότο και τζίντζερ

Τα καρότα δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να χάσετε βάρος. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ μιας ομάδας 16 λαχανικών, τα καρότα κατατάσσονται στην πέμπτη θέση για την προώθηση απώλειας βάρους στις γυναίκες.

Επιπλέον, σε μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση τζίντζερ συσχετίστηκε με μειωμένη αναλογία μέσης-ισχίου και μεγαλύτερη απώλεια βάρους μεταξύ 473 ενηλίκων που μελετήθηκαν, κάνοντας τον συνδυασμό καρότου-τζίντζερ ιδανικό.

Λευκά φασόλια και kale

Θέλετε ένα ανακουφιστικό γεύμα που δεν θα εκτροχιάσει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους; Δοκιμάστε ένα μπολ σούπας με λευκά φασόλια και kale. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Science & Nutrition διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση λευκών φασολιών συνδέθηκε με σημαντικά μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα.

Όταν συνδυάζονται με τα σχεδόν πέντε γραμμάρια χορταστικών φυτικών ινών που προάγουν την απώλεια βάρους που θα λάβετε από κάθε φλιτζάνι μαγειρεμένο kale, έχετε την τέλεια σούπα για απώλεια βάρους.