Με έντονα γλυκιά γεύση και πλούσιο πορτοκαλί χρώμα, τα καρότα είναι ίσως οι πιο γνωστές ρίζες. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, συμμετέχει στην παραγωγή και τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε μια θρεπτική σούπα καρότου.

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κύβοι με ζωμό λαχανικών

50 γρ. βούτυρο πλήρες

50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη

αλατοπίπερο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε πρώτα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσουν τα καρότα, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με ένα μπλέντερ χειρός. Αν η σούπα μάς φανεί πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Όση ώρα πολτοποιούμε ρίχνουμε και το τζίντζερ. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας όσο αλατοπίπερο κρίνουμε ότι χρειάζεται.