Το περπάτημα μέχρι το χώρο εργασίας σας, εφόσον μιλάμε για μια εφικτή απόσταση, όχι μόνο μετράει ως άσκηση, αλλά επίσης αποφεύγετε την κίνηση και τυχόν… νεύρα.

Δεδομένου του χρόνου που αφιερώνουμε στη δουλειά μας, είναι καλό να σκεφτόμαστε τρόπους να ασκούμαστε.

Το περπάτημα λοιπόν προς τη δουλειά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε την υγεία και την ευημερία μας. Επιπλέον, μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Λίπος: Μπορούμε να χάσουμε από ένα μόνο μέρος του σώματος;

Ας μιλήσουμε με αριθμούς…

Όσοι πηγαίνουν με τα πόδια στη δουλειά έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σύγκριση με εκείνους που οδηγούν, σύμφωνα με έρευνες.

Επίσης, όσοι πηγαίνουν στη δουλειά τους με τα πόδια ή το ποδήλατο έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι, 19% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή και  μικρότερη πιθανότητα (17%) να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τέλος, οι συχνοί περίπατοι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Επιπλέον οφέλη

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην εξάλειψη του στρες.

Είναι μια δραστηριότητα χαμηλής έντασης με παρόμοια οφέλη μακροπρόθεμα με την πιο έντονη άσκηση. Το περπάτημα επίσης μας εκθέτει στο φυσικό φως του ήλιου, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε την Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή (SAD).

Μια καθημερινή βόλτα ενισχύει τη δημιουργικότητα και τον μεταβολισμό, αποτρέποντας την απώλεια μυϊκής μάζας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μεγαλώνουμε.

Μπορεί να βελτιώσει τις αρθρώσεις και να ενισχύσει το δευτερεύον κυκλοφορικό σύστημα, διατηρώντας τους μύες των ποδιών δυνατούς και αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Επιπλέον:

  • Βελτιώνει σημαντικά τη γαστρική κινητικότητα.
  • Βοηθά στην πρόληψη του αυχενικού πόνου.

Εναλλακτικές λύσεις αν η δουλειά σας είναι πολύ μακριά

Εάν δεν μπορείτε να πάτε με τα πόδια ή με το ποδήλατο στη δουλειά σας λόγω της απόστασης, σκεφτείτε μια σύντομη προπόνηση για να καθαρίσετε το μυαλό σας πριν ξεκινήσετε για τη δουλειά.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να περπατήσετε μέχρι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμα κι αν η απόσταση είναι μικρή.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος. Ένας σύντομος περίπατος μετά το μεσημεριανό μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Αν έχετε αμάξι, παρκάρετέ το λίγο πιο μακριά και χρησιμοποιήστε, αντί του ασανσέρ, τις σκάλες στη δουλειά και στο σπίτι.