Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μας φύλαγε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος παρουσίασε μια παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Αμάλφι. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή νόστιμη και απλή: ριζότο με κουρκουμά, λεμόνι και δυόσμο.

Τα υλικά

300 γρ ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
80 ml λευκό κρασί
600 ml ζωμός κοτόπουλου
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κσ δυόσμος
1 κσ κουρκουμάς
80 γρ παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Δείτε το βίντεο

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι, ενώ αμέσως μετά προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι και λίγο σκόρδο.

Όταν σοταριστούν ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να θωρακιστεί ο κόκος.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και λίγο κουρκουμά, τον δυόσμο και σβήνουμε με λευκό κρασί, ενώ την ίδια ώρα χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το ριζότο καλά και περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί.

Όταν συμβεί αυτό ρίχνουμε ζωμό κοτόπουλο και περιμένουμε να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.

Μόλις το ριζότο έχει πάρει την κρεμώδη υφή που θέλουμε, το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.