Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε ένα υγιεινό και άκρως απολαυστικό πιάτο, χωρίς πολύ κόπο.

Τα υλικά

700 γρ. κιμά κοτόπουλου (στήθος)
300 γρ. κιμά κοτόπουλου (μπούτι)
300 γρ. τριμμένο τυρί
50 ml ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1 καρότο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. γλυκοπατάτες

Το μυστικό

Επειδή το τυρί μας δίνει την απαραίτητη υγρασία και λιπαρότητα, δεν χρειάζεται να βάλουμε στο μείγμα για μπιφτέκια λάδι.

Η διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, και στήθος και μπούτι. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι (γλυκό), το δεντρολίβανο, τα δύο αυγά, τη φρυγανιά. Βάζουμε και το τυρί και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Πλάθουμε ένα ένα τα μπιφτέκια με τα χέρια μας.

Σε ένα ζεστό τηγάνι, όπου δεν έχουμε βάλει λάδι, και ψήνουμε. Περιμένουμε να κάνει μια κρούστα η μια πλευρά και μόνο τότε το γυρίζουμε πλευρά.

Την ίδια ώρα φτιάχνουμε και τις γλυκοπατάτες μας, όπως τις προτιμάμε. Η συνταγή είναι έτοιμη.